Arta

Oh, DA! 7 ilustratoare românce care ne inspiră - Arta - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! 7 ilustratoare românce care ne inspiră

Am provocat 7 ilustratoare românce să intre în dialog cu noi și să răspundă, fiecare dintre ele, la două întrebări. Rezultatul este un mozaic de personalități, stiluri, teme și idei creative, din care vă puteți inspira sau, de ce nu, puteți chiar să aduceți în casa voastră arta creată de ele.

Opera din Sydney - 50 de ani de existență - Povestea din spate - Studio design interior - Ohda.ro

Opera din Sydney - 50 de ani de existență

De la construcția sa fascinantă până la oaspeții săi legendari, Opera din Sydney sărbătorește jumătate de secol în care a definit orizontul orașului Sydney.

Oh, DA! INTERVIU Ana Rubeli #Aiciastat - un muzeu virtual al patrimoniului cultural - Arta - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! INTERVIU Ana Rubeli #Aiciastat - un muzeu virtual al patrimoniului cultural

Ana Rubeli este storyteller cultural pentru proiectul #Aiciastat pe care l-a crescut prin forțe proprii, mânată atât de pasiune, cât și de un simț al responsabilității. #Aiciastat a devenit, în timp, un muzeu virtual al patrimoniului cultural românesc, un proiect unicat, care răspunde unei nevoi pe care o ignorăm prea des: să ne uităm la clădirile de patrimoniu, să le înțelegem frumusețea și să nu le lasăm să dispară și, odată cu ele, să uităm și trecutul nostru. 

Oh, DA! INTERVIU Victor Teslaru, un artist ce respiră artă prin toți porii - Arta - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! INTERVIU Victor Teslaru, un artist ce respiră artă prin toți porii

Ne-am bucurat să îl cunoaștem pe Victor Teslaru mai întâi prin lucrările sale, iar apoi personal. Și, cum nimic nu este întâmplător, iar comunitatea Oh, DA! unește oameni prin pasiunea pentru design, artă și frumos, în toate aspectele vieții, prima interacțiune cu lucrările artistului a fost o aparentă coincidență: pe terasa unei cofetării.

Niamh Barry creează sculpturi din lumină | Vezi povestea - Povestea din spate - Studio design interior - Ohda.ro

Niamh Barry creează sculpturi din lumină | Vezi povestea

Artista contemporană și designerul din Dublin, Niamh Barry a devenit recunoscută, atât la nivel național, cât și internațional, pentru ultimii 20 de ani în care a transformat limitele luminii sculpturale, concentrându-se pe echilibru, mișcare și linie. 

Oh, DA! INTERVIU EXCLUSIV | Annie Sloan, creatoarea vopselelor care au revoluționat designul interior - Interviu - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! INTERVIU EXCLUSIV | Annie Sloan, creatoarea vopselelor care au revoluționat designul interior

Annie Sloan este unul dintre designerii de interior care ilustrează perfect motto-ul nostru "Design your life". Nu este nicio surpriză că, ea însăși o personalitate caldă și plină de culoare, a ajuns să își construiască business-ul în jurul culorii. Astfel, Annie și-a inventat vopseaua revoluționară pentru mobilă, Chalk Paint™, în 1990 și de atunci nu s-a oprit să-și perfecționeze și să-și îmbunătățească formula. Ea este considerată una dintre cele mai importante și influente nume din lume în materie de vopsea, culoare și stil.

Freeing FrameYard - un proiect care recompune tradiția, prin lumină - Arta - Studio design interior - Ohda.ro

Freeing FrameYard - un proiect care recompune tradiția, prin lumină

Oh, DA! Știați de proiectul Freeing FrameYard? HAS Design and Research a dorit să păstreze frumusețea și înțelepciunea legendelor Hakka și, prin proiectul Freeing FrameYard, oferă un cadou satului și culturii sale.

Oh, Da! VLAdiLA: Cea mai bună colecție de tapet din România - Interviu - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, Da! VLAdiLA: Cea mai bună colecție de tapet din România

Oh, DA! Ne bucurăm de apariția unor creatori și producători precum VLAdiLA, care schimbă felul în care arată interioarele în România! Deja colecționari de premii, familia Vlădilă a făcut diferența, atât în proiectele Oh, DA!, cât și la felul în care știu să stăpânească arta comunicării și să facă diferența într-un segment al designului de interior foarte, foarte competitiv.  De aceea, Premiul pentru Cea mai Bună colecție de Tapet din România, oferit în cadrul Galei Oh, DA! 2022, a fost dedicat echipei VLAdiLA, un brand reprezentat de co-ownerii săi, Oana și Dragoș Vlădilă.

Oh, DA! La Maison: Cel mai bun producător de mobilier customizat - Interviu - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! La Maison: Cel mai bun producător de mobilier customizat

Una dintre cele mai mari provocări ale unui designer sau ale unui arhitect de interior este să găsească cei mai buni colaboratori de mobilier făcut pe comandă. E aproape o aventură să găsești pe cineva cu care să ai un limbaj comun și să poți crea, fără teama că lucrurile nu o să iasă pe măsura așteptărilor. De aceea, ca recunoștință pentru colaborarea cu designerii de interior, pentru reziliența pe piața din România și pentru faptul că aduc frumosul în casele oamenilor, Premiul pentru Cel mai Bun Producător de Mobilier Customizat, oferit în cadrul Galei Oh, DA! 2022, a fost dedicat echipei LA MAISON, un brand reprezentat de co-ownerii săi, Cristina și Patrick Zelmat, care mai bine de douăzeci de ani au ajutat la crearea de interioare fabuloase.

Oh, DA! DRIFT: Reconstruind trecutul prin lumină - Arta - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! DRIFT: Reconstruind trecutul prin lumină

Coordonat de Lonnek Gordjin și Ralph Nauta, cel mai nou experiment de lumini al celor doi artiști olandezi cuprinde un ansamblu de drone ce adaugă o completare fantomatică, asemenea unei holograme dedicate unora dintre cele mai faimoase arhitecturi istorice. 

Oh, DA! Știrea Zilei: Cel mai vechi hotel din lume face parte din aceeași familie de 52 de generații - Arta - Studio design interior - Ohda.ro

Oh, DA! Știrea Zilei: Cel mai vechi hotel din lume face parte din aceeași familie de 52 de generații

Oh, DA! Industria hotelieră merge mai departe decât ați crede! Hotelul Nishiyama Onsen Keiunkan, din Japonia, ne-a surprins prin longevitatea sa neîntreruptă de peste 1300 de ani.