Lounge Chair (Charles & Ray Eames, 1953)

Lounge Chair (Charles & Ray Eames, 1953)- 100+ ani de modernism - Studio design interior - Ohda.ro

Lounge Chair (Charles & Ray Eames, 1953)

Anca are pasiunea pentru a înfrumuseța casele de când se știe, doar că drumurile vieții au dus-o în domeniul bancar. Asta până acum trei ani când și-a dat seama cât de important este să faci ceea ce îți place și a renunțat la job pentru a transforma casele oamenilor în locul lor de liniște și bucurie. Clienții săi  sunt în primul rând cei care rezonează cu stilul pe care îl implementează, fie că sunt din străinătate sau din țară, ea îi ajută să se regăsească în fiecare colțișor din locuința lor. 

 

 

Anca a ales să vorbească despre Lounge Chair, care este un obiect de design icon, probabil unul dintre cele mai celebre fotolii pe care deja le-ai văzut prin filme, seriale sau media de specialitate. 

Text: Anca-Theodora Gheorghe
Foto: Vitra

 

Marcel Breuer este considerat dezvoltatorul primului fotoliu de relaxare de acest gen, în anul 1928, deci cu aproape trei decenii înainte ca Lounge Chairul pe care îl știm atât de bine să devină popular. Materialele originale din care a fost creat scaunul sunt oțel tubular cromat și tapițerie din piele naturală. Mai târziu, în același an, alți designeri precum Le Corbusier au început să producă fotolii similare, cu piele naturală, înfășurată in jurul structurilor metalice, acesta din urmă afirmând "scaunele sunt arhitectura, canapele sunt burghezie". 

Lounge Chair-ul în primii ani de la apariție a devenit faimos in Europa, iar în America a ajuns să fie faimos abia în 1953, când soții Charles și Ray Eames, au creat Eames Lounger pentru fabrica de mobilă Herman Miller, iar acestea au fost făcute inițial din placaj, cu o bază de aluminiu și tapițerie din piele. În prezent, acestea sunt unele dintre cele mai faimoase scaune din lume și se vând in varianta Lounge Chair sau Lounge Chair și Ottoman fiind în continuă producție din 1956 până în prezent, iar prețul de vânzare începe de la 5.300 $, conform www.vitra.com.

Dimensiunile fotoliului sunt: lungime: 84 cm x adâncime 85-92 cm x înălțime 38/89 cm, iar dimensiunile otoman: lungime 63 cm x adâncime 56 cm x înălțime 42 cm, și e bine de știut înainte de a te gândi să acomodezi acest fotoliu că e foarte pretențios din punct dde vedere estetic. Stă cel mai bine lângă o bibliotecă și are nevoie de spațiu, să fie văzut, admirat și folosit de către toți membrii familiei. Este un fotoliu cu o poezie aparte, despre care s-au făcut documentare, pe care l-ați văzut în toate scenografiile din filmele unde personajele erau cool și interesante. De aceea vă las aici și un link cu un video, ca să vedeți și povestea din spate!