LC1 Armchair – (Le Corbusier, Charlotte Perriand, Pierre Jeanneret, 1928)

LC1 Armchair – (Le Corbusier, Charlotte Perriand, Pierre Jeanneret, 1928)- 100+ ani de modernism - Studio design interior - Ohda.ro

LC1 Armchair – (Le Corbusier, Charlotte Perriand, Pierre Jeanneret, 1928)

Designer de interior pasionat de modernism şi fascinată de modul în care un design corespunzător şi reuşit ne afectează în mod pozitiv calitatea vieţii. Când iau o pauza de la design, mă găseşti cel mai probabil într-o călătorie sau la o plimbare în centru istoric al oraşului cu o cafea în mână, admirând frumuseţile arhitecturale.

 

Un obiect de design modernist pe care eu îl îndrăgesc este scaunul LC1. A fost creat în anul 1928 de către Le Corbusier, în colaborare cu Pierre Jeanneret și Charlotte Perriand. Aceștia au reușit să creeze un scaun cu o formă ergonomică, care oferă confortul necesar și un loc bun de relaxare la finalul unei zile încărcate.
 

Text: Bianca Bondaș
Foto: Cassina

 

A fost conceput pentru un proiect rezidențial, iar clientul a dorit ca spătarul și șezutul scaunului să fie umplute cu burete pentru a-i spori confortul. Materialul folosit inițial pentru a-l căptuși a fost un satin albastru. Totuși, spre fericirea mea, designerii au decis schimbarea combinației de materiale folosite anterior. Astfel, a fost prezentat publicului, în anul 1929 în cadrul Salon d’Automne, în varianta îmbrăcată în piele.

 

Simplitatea acestui scaun este motivul principal datorită căruia îmi place să-l integrez în proiectele mele de amenajări interioare. Faptul că este disponibil atât în varianta îmbrăcată în piele, cu posibilitatea de a alege din 13 culori diferite, cât și în 2 variante de piele cu păr, mă încântă în mod deosebit.

 

Lucrul acesta îmi permite să-l „plimb” cu ușurință prin diferite stiluri de amenajare, de la minimalist, până la „cabana de la munte”, grație selecției atât de vaste de materiale. Consider că este util și se integrează frumos atât în proiectele rezidențiale, cât și în cele comerciale deopotrivă; de la un living, la un birou sau într-o bibliotecă, îl pot folosi fără probleme și într-o sală de primire, care se dorește a fi mai pretențioasă. Nu în ultimul rând, îmi place pentru că este compact și foarte ușor de mutat la nevoie, atunci când clienții doresc mai mult spațiu de mișcare sau când au nevoie de mai multe locuri unde oaspeții lor să se poată așeza confortabil.